info@greeksoftball.gr ΔΩΡΕΑ

NEWS

Generic
WBSC

Στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας εγκρίθηκε η συνένωση των 2 Ελληνικών Ομοσπονδιών του Μπέιζμπολ και του Σόφτμπολ σε μία ενιαία Ομοσπονδία, την Ελληνική Ομοσπονδία Μπέιζμπολ Σόφτμπολ. https://www.wbsc.org/en/news/executive-board-meeting-wbsc-welcomes-two-new-members-from-estonia-and-vietnam

Softball
CANADA CUP

Athens, Greece – The Hellas Softball National Team Program is pleased to announce the athletes selected to compete in the 2023 Canada Cup International Softball Tournament in Surrey, British Columbia, from July 10-16.  The Hellenic Baseball and Softball Federation is the governing body for softball, baseball and Baseball5 in Greece and a member of the WBSC-Europe and the Hellenic Sports Federation.   Please visit https://greeksoftball.gr/en/softball for additional information.  ATHLETES   FIRST NAME LAST NAME HOMETOWN Julia Apostolakos Beachwood, NJ Alexis Bazos Pound Ridge, NY Evangelina Bournias Gross Pointe Shores, MI Kathryn Karamouzis Rockville Centre, NY Molly Kolander Walnut Creek, CA Mia Marinakis Murrieta, CA Dimitra Milonopoulos Old Bridge, NJ Zoe Milonopoulos Old Bridge, NJ Brianna Nykaza Chicago, IL Nicolette Papavasiliou Los Angeles, CA Olivia Pess Seattle, WA Georgia Polydoros Houston, TX Chelsea Runyon San Diego, CA Sydney Scapin Pensacola, FL Shianne Smith Gresham, OR Loren Stavrou Long Beach, CA Zoe Stavrou Long Beach, CA CaraMia Tsirigos Tigard, OR Jana Want Stoney Creek, ONT, Canada Maria Zepeda Itasca, IL   Athletes may be added or removed from the National Team Roster at any time at the Head Coach’s discretion.  COACHING STAFF   POSITION NAME HOMETOWN Head Coach Tony Foti Winnipeg, CANADA Assistant Coach Shan McDonald Scarborough, CANADA Assistant Coach Shane Showalter Pueblo, CO        

Baseball5
ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΠΕΙΖΜΠΟΛ 5 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το Σάββατο που μας πέρασε, 18/03/23, έλαβε χώρα στην Πάτρα το Σεμινάριο-Παρουσίαση του Baseball5 παρουσία των Τεχνικών Συμβούλων και Προπονητών της Ομοσπονδίας κ.κ. Τομ Μαζαράκη και Μπάμπη Τριγωνάκη. Αρκετά παιδιά καθώς παλιοί και νέοι αθλητές-αθλήτριες του Σόφτμπολ και του Μπέιζμπολ, όλων των σωματίων της Πάτρας, συγκεντρώθηκαν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πάτρας για να γνωρίσουν το Baseball5. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια στην Πάτρα μετά από πολλά χρόνια, κάτι που περίμεναν οι φίλοι του Μπέιζμπολ και του Σόφτμπολ της Πάτρας για πολύ καιρό. Για όσους δεν γνωρίζουν το Baseball5, πρόκειται για το νέο άθλημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπέιζμπολ-Σόφτμπολ (κατ’ επέκταση και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπέιζμπολ-Σόφτμπολ) το οποίο θα αποτελέσει ουσιαστικά τη βάση της νέας ανάπτυξης και δημιουργίας της νέας γενιάς αθλητών και αθλητριών για τα αθλήματα του Μπέιζμπολ και του Σόφτμπολ. Καλή αρχή στην Πάτρα!!!

Generic
WBSC EUROPE EXECUTIVE BOARD

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαικής  Ομοσπονδίας Μπέιζμπολ Σόφτμπολ εκλέχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωστής Λιαρομμάτης.

Generic
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΠΕΙΖΜΠΟΛ ΣΟΦΤΜΠΟΛ 2023

Διεξήχθει στις 10/2 και 11/2 στο Βελιγράδι το ετήσιο Πανευρωπαικό Συνέδριο του WBSC Europe.  Την Ελληνική Ομοσπονδία Μπέιζμπολ Σόφτμπολ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωστής Λιαρομμάτης και το Μέλος του ΔΣ Άγγελος Κάνιστρας.

Baseball
ΥΠΑΓΩΓΗ BASEBALL & BASEBALL 5

Στις 21/12/2022 ο Υφυπουργός Αθλητισμού κος Αυγενάκης υπέγραψε την υπαγωγή των αθλημάτων Μπέιζμπολ και Μπέιζμπολ 5 στην Ελληνική Ομοσπονδία Μπέιζμπολ Σόφτμπολ.

Baseball
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΥΠΑΓΩΓΗΣ

Σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2022 αποφασίστηκε η ανάκληση υπαγωγής του αθλήματος του Μπέιζμπολ στην Ελληνική Ομοσπονδία Γυμναστικής.  

Softball
Επίσκεψη στην Κομοτηνή

Στις 14 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Προέδρου της Ε.Ο.Μ.Σ. κ. Κωστή Λιαρομμάτη, συνοδεία του Ομοσπονδιακού Τεχνικού κ. Διονύση Χωραφά, στην πόλη της Κομοτηνής με σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη του baseball και softball στην εν λόγω πόλη, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας.

Baseball5
1o ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ baseball5

H ΕΟΜΣ δήλωσε συμμετοχή στο 1 ο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ κάτω των 17 που θα διεξαχθεί στην Σόφια της Βουλγαρίας από 16/11 έως 19/11/2022 με την συμμετοχή 14 εθνικών ομάδων.

Softball
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ

Η Εθνική ομάδα Σόφτμπολ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ιδιωτικού σχολείου ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ στο Άργος όπου έχει φτιαχτεί ένα νέο γήπεδο Σόφτμπολ με την αμέριστη πρωτοβουλία και προσπάθεια του κου Ιωάννη Καρκαλάτου.

Softball
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Η ΕΟΜΣ σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης βράβευσε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ τις ακόλουθες αθλήτριες για την συνεχή και αμέριστη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας

Softball
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Στην προπόνηση της Εθνικής Ομάδας Softball στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας όπου φιλοξενείται η αποστολή βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Δημήτρης Κωσταριάς.

Softball
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Η Εθνική ομάδα Σόφτμπολ διεξήγαγε την βασική της προετοιμασία στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία από τις 16/7 έως τις 23/7/2022.

Softball
TRIPLE CROWN COLORADO 2022

Η Εθνική Ομάδα Σόφτμπολ Κ-16 συμμετείχε στο International Triple Crown στο Colorado και κατέλαβε την 5η θέση

Softball
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ROSTER ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής Ομάδας Σόφτμπολ ανακοίνωσε τις αθλήτριες που θα στελεχώσουν την ομάδα στο επόμενο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα στην Βαρκελώνη από 24/7-30/7/2022